top of page
Northern light.jpg

Magisk Senja

Beach landscape Senja copy.jpg
Northern light_JKN7516_edited.jpg
Northern%20light_JKN7852_edited.jpg
web6.jpg

Bli med på denne intense workshop en i naturfotografering til en av de mest fantastiske øyene i Norge, Senja. Dramatiske landskaper i høstfarger, spektakulært nordlys, fantastiske soloppganger / solnedganger – i tillegg til dyreliv vil «passere foran» objektivene dine. Turlederne Floris Smeets (Sony-ambassadør) har guidet mange turer på Senja i de siste årene og kjenner de beste fotosteder. Han ser til at deltagerne vil stå på riktig sted på riktig tidspunkt. I samarbeid med Roger Brendhagen (Nikon-ambassadør) vil han hjelpe deg med å få de beste resultatene!

Senja

Senja, den nest største øy i Norge, er for mange naturfotografer en fortsatt uoppdaget skatt. Øya ligger omtrent 100 km nord fra Lofoten. Den totale overflaten på Senja er mindre enn Lofoten, men det finnes nesten like mange fantastiske fotomuligheter. På grunn av den nordlige posisjonen er øya perfekt for å fotografere nordlys. Selv med en lav KP-indeks er det mulig å fotografere nordlyset der. Dette i kombinasjon med de imponerende fjordene, dramatiske bratte fjell som stiger rett ut av sjøen og de gule bjørkeskoger, gjør denne øya til et Paradis for naturfotografering. 

Fotografering

Hovedfokus ligger på fotografering av nordlys og landskap. Avhengig av nordlyset, besøker vi på dagtid et eller to “store” hot spot for fotografering og stopper flere ganger på “mindre” steder. Guiden kjenner området veldig godt og vet hvilke steder å besøke på hvilket tidspunkt på dagen og med hvilke værforhold. Derfor vil programmet være ganske fleksibelt i løpet av turen, og det kan endre seg når værforholdene endrer seg. På denne måten vil du alltid stå på rett sted til rett tid. Hvis vi møter dyreliv under kjøreturene, vil vi selvfølgelig stoppe for å fotografere. Hvis gruppene vil, kan vi bruke litt ekstra tid på å finne og fotografere dyreliv.

Overnattingsstedet ligger på den nordvestlige siden av øya. Herfra kan vi nå de fleste fotoplasseringer innen en ganske kort kjøretur. Også til nordlysfotografering trenger vi ikke å kjøre langt. En dag vil vi besøke steder som ligger på andre siden til øya, men vi vil stoppe flere ganger under den kjøretur til å fotografere landskap. 

Dagsprogram

På dagtid bruker vi så mye tid som mulig på å fotografere landskap og dyreliv. Hovedfokus vil være på soloppganger og solnedganger, men det vil være mye å fotografere innimellom. Hvis det er en sjanse for soloppgang, vil vi være ute og fotografere før frokost. Når himmelen er klar om nettene, vil vi prøve å fotografere nordlyset. Guiden kjenner de gode stedene og vil sørge for at gruppen vil være på rett sted til rett tid. Vi vil bruke apper for å forutsi nordlysaktiviteten så godt som mulig. Selvfølgelig trenger vi også å sove litt. Hvis vi har vært ute og fotografert nordlys hele natten, må vi få litt søvn i løpet av dagen. Hvis det er ønsket, vil det være muligheter for foredrag fra Roger og Floris, bildediskusjon og fotoredigering.

Frokost, lunsj og middag

Frokost blir tilgjengelig fra kl. 08.00 til 10.00 i den lokale restauranten.
Lunsjpakker må lages av oss selv under frokosten. Vi tar lunsjen med oss ​​ut i feltet.
Middager vil være tilgjengelige fra kl. 18.00 til 20.00 i den lokale restauranten. Det er to retter som kan bli valgt fra menyen. Kvaliteten av maten som serveres i restauranten er veldig god. De fleste produktene er ferske og lokale.

 

Reiseplan

 • Dag 1. Vi flyr på Bardufoss lufthavn (10:15 fra Oslo Gardermoen, 12:00 på Bardufoss). Fra flyplassen vil vi kjøre til overnattingstedet på Senja, som tar omtrent 2 timer. Etter å ha droppet bagasjen i leilighetene og en kort introduksjon, skal vi ut til å fotografere de første landskaper. Mellom 18:00 og 20:00 vil vi spise middag. Hvis det er spådde nordlys, da drar vi ut igjen etter middagen til å fotografere nordlys.   

 • Dag 2-4. Avhengig av været og om det har vært nordlys i løpet av natten, drar vi ut for å fotografere soloppgang før frokost. Frokost er mellom 08:00 og 10:00. Vi lager egne lunsjpakker etter frokost. Etterpå drar vi ut igjen for å fotografere landskap og dyreliv. Lunsj blir spist ute. Avhengig av været, vil vi holde oss ute og fotografere til etter solnedgang. Når lyset er borte, drar vi tilbake til leilighetene. Middag er mellom 18:00 og 20:00. Hvis det er en sjanse for nordlys, drar vi ut igjen etter middagen.

 • Dag 5. Akkurat som dag 2-4, unntatt at vi må reise til Bardufoss flyhavn kl. 15:30. Vi flyr kl. 19:20 fra Bardufoss og er 21:10 igjen på Oslo Gardermoen.

 

Gjerne ta kontakt hvis du har noe spørsmål. Eller fyll inn bookingskjemaet nedenfor. 

2020: 1. - 5. oktober

2021:  Kommer snart

5 Dager

Senja

Maks 12 personer

Delt dobbeltrom i store leiligheter

Guidet av Roger Brendhagen og 

Floris Smeets

16.500,- NOK 

Bardufoss 

Pris inkluderer

 • Overnatting: Delt dobbeltrom i store leiligheter

 • Frokost, lunsj og to retters spisesteder i god standardrestaurant

 • Transport: Lokal transport, inkludert henting og retur på Bardufoss lufthavn.

 • Foto workshop og foredrag fra to profesjonelle naturfotografer.  

Privat rom: Spør om pris 

Prisen inkluderer ikke

 • Fly til og fram Bardufoss

 • Drikke til middagene  

 • Alkoholholdige drikker

Foto utstyr

Under workshopen vil vi hovedsakelig fokusere på landskap og nordlys. Men med overflod av dyreliv på øya, vil vi også bruke litt tid til å fotografere dyreliv. Dette betyr at ved siden av vidvinkellinser vil et zoomobjektiv, for eksempel en 100-400mm, komme til nytte. For nordlyset anbefales det en vidvinkeloptikk med en blenderåpning på f2.8 eller lavere. For landskapene kan du bruke et stort utvalg av linser. Det beste ville være hvis du kan dekke rekkevidden fra 16mm til 200mm. For eksempel en 16-35mm, 24-70mm og en 70-200mm. Hvis du tar med en 100-400mm eller lignende, kan dette erstatte 70-200mm. Hvis du ikke har et fullframe-kamera, men et crop-kamera, kan du prøve å dekke området fra 10 til 150 mm. Andre ting du bør ta med er:

 • Nok minnekorter 

 • Ekstra batterier da fotografering av nordlys tommer batteriene fort da du bruker en lang lukkertid. 

 • Batteri lader

 • Stativ!  

 • Filters (ND, gradient and polarizer) 

 • Laptop, external harddrive eller image tank til lagring av bildene

 • Laptop hvis du ønsker å redigere bildene

Klær

Temperaturen på dagen ligger rundt +10 grader og det kan fryse litt om natten. Da vi er ut til å fotografere nordlys, da vil vi stå stille lenge. Så ta med deg varme klær!  

Gallery

Guest testimonials

Northern light Senja Hamn.jpg

Ruby (NL)

I have chosen a photo trip with Floris because I admire his kind of photography and the area (Senja). The tour was in the middle of the northern light season. I was positively surprised by the expertise of Floris and his tremendous enthusiasm and energy. He drove our group (7 people) in a van from early morning to late at night if there was any chance to spot the northern light. And we did!! With patience he gave us plenty of tips & tricks. He is a professional guide that won’t disappoint you. He even took care of all our food and drinks during the trip.

 

Highlight: Driving to a beautiful, remote place in the middle of the night where we saw the northern light and were able to make wonderful pictures.

bottom of page